Naslovnica

Predavači

RED HAT

Sanjoy Bhose

Sanjoy vodi Red Hatov tim za obrazovanje u području poslovnog razvoja na području Europe, Srednjeg Istoka i Afrike. Posao mu je osigurati da Red Hatovi seminari i certificiranje budu uključeni uz nove pretplatničke ugovore, čime se potiče i pretplatnička kupnja. Sanjoy u Red Hatu radi od 1. ožujka 2017. godine, došavši iz tvrtke Canonical (Ubuntu), gdje je vodio globalni tim prodaje Ubuntovih B2B usluga.

Članak o Sanjoyju koji je izašao u časopisu Forbes pročitajte ovdje.

RED HAT

Andrzej Kowalczyk

Andrzej radi kao IT arhitekt u Red Hatu i ima mnogo godina praktičnog iskustva u radu s middleware tehnologijama kao što su sustavi razmjene poruka, integriranje, sigurnost, upravljanje API sučeljima i upravljanje poslovnim procesima. Prvenstveno se bavi integracijom Agilea i platformom PaaS (OpenShift).

ORACLE

David Delabassee

David Delabassée je softverski evangelist koji radi za Oracle, gdje se poglavito bavi Server-side Javom, od platforme Java EE/Jakarta EE, do Serverless Jave i Jave u oblaku. David je iskusni govornik i redoviti predavač na konferenciji JavaOne i drugim susretima, na kojima obrađuje tehničke teme i teme softverskog inženjerstva. Prije Oraclea, deset godina proveo je u tvrtki Sun Microsystems baveći se End-to-End okvirom Jave. Na različite je načine sudjelovao u brojnim projektima vezanim uz Javu još od ranih dana razvoja te tehnologije. David živi u Belgiji, a u slobodno vrijeme zabavlja se tehnologijama poput kućne automatizacije, elektronike, flipera i slično, no najviše uživa igrajući video igre sa svojom kćerkom.

ALGEBRA

Marko Bencek

Senior Linux sistem administrator s više od 15 godina iskustva. Zadnjih godina kao devops inženjer radi na visoko dostupnim sustavima i automatizaciji. U Algebri djeluje kao certificirani Red Hat trener s desetogodišnjim iskustvom u provedbi treninga s područja Linux sistemske administracije, OpenStack, OpenShift i HA Clustering.

NIMIUM

Ivan Brkić

Ivan je Linux sistem administrator i inženjer s 4 godine radnog iskustva u Nimiumu. Tijekom tog vremena dotakao se mnogih tehnologija, a u zadnje se vrijeme najviše bavi monitoring sustavima. Od malih nogu entuzijast za računala i tehnologiju, Ivan svoju znatiželju koristi kao motivaciju za istraživanje novih tehnologija i ideja.

ERICSSON NIKOLA TESLA

Dinko Jakovljević

Dinko radi kao inženjer za integraciju sustava u tvrtki Ericsson Nikola Tesla i već je 7 godina član najveće neprofitne stručne udruge IEEE. U zadnje vrijeme se bavi monitoring sustavima u sklopu Management of IT operations (MITO) programa unutar Ericsson-a. Uz monitoring sustave i Linux, područje interesa su mu Command & Control Systems i Traffic Management.

MICROSOFT

Tomislav Tipurić

Tomislav Tipurić je Partner Technology Strategist u Microsoftu prvenstveno zadužen za partnere koji cloud usluge uključuju u svoju standardnu ponudu te svoj poslovni model počinju zasnivati na Azureu, Officeu 365 i drugim Microsoftovim cloud tehnologijama.

EnterpriseDB

Ossi Karjalainen

Ossi Karjalainen je direktor prodajnog inženjeringa u kompaniji EnterpriseDB i bavi se pružanjem potpore u njihovom odjelu prodaje za područje Europe, Bliskog Istoka i Afrike. U toj ulozi, Ossi s budućim kupcima i klijentima dijeli svoje opsežno znanje o bazama podataka, kako bi shvatio njihove potrebe i preporučio rješenja koja odgovaraju njihovim poslovnim ciljevima. Prije nego se pridružio EnterpriseDB-u 2010., Ossi je bio nezavisni konzultant za Nokia Networks, a za to vrijeme živio je u Finskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Nizozemskoj i Njemačkoj, pružajući potporu Nokijinom upravljanju mobilnom mrežom koristeći se Oraclovim proizvodima baza podataka.

APIS IT

Filip Kaić

Filip Kaić je razvojni inženjer u APIS IT. Diplomirao je na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu. Kao razvojni inženjer radi na uspostavi razvoja Node.js i mobilnih aplikacija. Proteklih par godina aktivno se bavi DevOps principima i OpenShift-om. Kao predavač, sudjelovao je na raznim IT konferencijama uglavnom vezanim uz DevOps, CI/CD, Docker te OpenShift.

APIS IT

Norman Momčilović

Norman Momčilović je razvojni inženjer u APIS IT. Diplomirao je na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu. Sudjeluje na implementaciji i uspostavljanju OpenShift PaaS platforme korištenjem DevOps principa.

APIS IT

Franjo Piškur

Franjo Piškur je sistem inženjer u APIS IT. Nakon završenog Fakulteta elektrotehnike i računarstva pretvorio je hobi u posao radeći s open source tehnologijama. Prigrlio je DevSecOps metodologiju rada, a poseban naglasak prilikom rada stavlja na CI/CD i automatiziranje procesa.

APIS IT

Jasmin Štrkonjić

Jasmin Štrkonjić je voditelj Odjela za podršku operacijama u APIS IT. Opensource i DevOps entuzijast, koji uz redovne poslove nastoji proširiti DevOps organizacijsku kulturu rada. Kroz projekte APIS IT-a kontinuirano radi na tome da se građanima RH omoguće stabilna i kvalitetna rješenja temeljena na open source tehnologijama.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostanite u toku s vijestima iz svijeta tehnologije i inovacija.